Ékszíjak-Hajtástechnika

ÉKSZÍJAK

A legegyszerûbb és legsokrétûbb hajtásátviteli elem. Hagyományos burkolt és a legkorszerûbb technológiával készült fogazott ékszíjak közül választhatja ki a géptípusnak legmegfelelõbbet.

MEZÕGAZDASÁGI SZÍJAK

Az agrárágazat gépeinek a legkülönfélébb hajtástechnikai megoldásait valósítja meg. A legismertebb alkalmazási módja a fokozatmentes hajtásátviteli elem, a variátorszíj.

AUTÓIPARI SZÍJAK

Speciálisan az autóiparnak fejlesztett hajtásátviteli termékek. Nagy fordulatszám átvitelére alkalmas fogazott és burkolt kivitelben kaphatók. Jelenleg a fogazott kivitelt részesítik elõnyben.

VARIÁTOR SZÍJAK

Az ipar és a mezõgazdaság számára kifejlesztett fokozatmentes hajtásátviteli elem, mely nyitott és burkolt kivitelben is kapható, az alkalmazott terület jellegétõl függõen.

MIKROBORDÁS SZÍJAK

A laposszíj és az ékszíj elõnyös tulajdonságait egyesíti. Az autóiparban használatos gépek, a háztartási gépek, és az egyéb nagyobb fordulaton mûködõ gépek hajtásátvitelét valósítják meg a termékkel.

FOGASSZÍJAK

Szinkronhajtás átvitelére alkalmas csendes üzemû gépelem. Csúszásmentes vezérlésre alkalmas, hajtómûvek, CNC gépek nélkülözhetetlen alkatrészei. Többféle fogkialakítás, osztás is rendelhetõ.

LAPOS SZÍJAK, LAPSZÍJAK

Korábban nagyon elterjedt hajtásmód volt, melyek nagy tengelytávolságok áthidalására képesek. Alkalmas a forgásirányváltoztatásásra, viszonylag kis fordulatszámok mellett.

SPECIÁLIS HAJTÓSZÍJAK

Különleges hajtásátviteli módok megvalósításához alkalmazhatók. Extrém körülmények között is kitûnõen viselkednek. Elõnyük a könnyû szerelhetõség, és a tetszõleges hossz választék.

HAJTÁSTECHNIKA

ÉK- és FOGASSZÍJTÁRCSÁK

Alumínium, öntöttvas és acél anyagból készült fogazott és ékpályás kivitelû meghajtó alkatrészek. Elõfúrt és szorítós kivitelben szabványos méretek.

GÖRGÕS LÁNCOK

A legõsibb alkatrész, mely a legváltozatosabb munkára alkalmazható. A hajtásátviteltõl kezdve a termékszállításon át a vezérlések megvalósítására alkalmazhatók.

LÁNCKEREKEK

A mezõgazdaság és az ipar számára nélkülözhetetlen alkatrész. Sokféle feladat végrehajtható a görgõs láncokkal továbbított hajtással, mely a forgalmazott lánckerekekkel megvalósítható.

KARDÁNCSUKLÓK

Ipari felhasználásra alkalmas termékek. A szimpla kivitel munkaszöge 45°, a dupla kivitel munkaszöge pedig 90°. Az “E” típus 1000 1/min-es fordulatszámig a “H” típus 4000 1/min-es fordulatszámig alkalmazható.

TENGELYKÖTÉSEK

A legkülönfélébb feladatok ellátására alkalmas alkatrészek, melyek különleges funkcióival és sokrétû felhasználásával kielégíti a hagyományos elemek hiányosságaiból adódó problémákat.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.